pesakit - pesakit budiman :)

Saturday, April 23, 2011

jika itu takdir nya?

title jiwang xleh blahh kan? aku pon geli nak bace aihh. tapi pernah tak korang terfikir, contohnya macam ni la.



" penatpenat aku blaja akaun, lastlast jadi doktor pulak "
" aku benci gile mamat tu dulu, lastlast kawen dengan die jugak "


macam, sesuatu yang korang tak pernah terfikir atau ingin nak jadi pun. lastlast benda tu la jugak yang jadi. dalam masa 5 bulan ni, banyak sangat benda macam ni jadi kat aku.




#KKSP#
aku dulu form 1 sampai form 3 sahsah tiap kali exam dapat science C.alhamdulillah PMR dapat jugak A,rezeki. tapi SPM biology memang kantoi lah, sebab memang tak minat kan, dapat C5. masuk UM, punye la pulun blaja fizik. engineering math memang perghh. saya suke ! tengoktengok sekarang ni aku berada di mane kawankawan sekalian? kksp, under Kementerian Kesihatan Malaysia ambik nursing. maksudnye kat sini, aku yang tak pernah minat bendabenda hafal ni dan terfikir pun nak jadi nurse, lastlast inilah yang aku tengah belajar sekarang. dah masuk praktikal kat wad kot. dah mandikan mayat siap haritu. misi sepet to be, insyaAllah.




#lovehate#
aku dulu mase sekolah, mane la pernah nak serius kan bercinta ke hape. geli kot kapelkapel ni. eauww. takde mase la katekan. enjoy dengan geng lagi bagus. bekwoh-makan megi-mengumpat lagi masyuk daripada dok bergayut dengan buaya2 di luar sana tuh. masuk pulak UM, tak sangka langsung aku fall in love lah pulak ngan sorang mamat ni. at first, flirt lagi. aku pun tak sangka macam mane aku boleh setia la pulak sepanjang relationship tu. ingat sampai ke anak cucu, rupenye tidak. terputus di tengah jalan. bagi sape2 yang ikut blog ni meman tau kot betapa mereng aku lepas putus tu kan. after that, memang kalau boleh taknak jumpa dah la mamat tu. perit bagi aku sebab ni 1st love, and 1st person aku sayang. punya aku lari, tengok2 aku kena study dekat ngan rumah die. andd, disebabkan kerjaya nurse aku, haritu ayah kepada si lelaki ni masuk hospital, aku jumpe lagi dia :((




cukup tak 2 contoh peristiwa ni?tapi berdosa kalau aku pertikaikan semua ni. sesungguhnya setiap kejadian itu tiada kebetulan.





 “... Allah mengatur urusan (makhluk-Nya)….” (ar-Ra’d: 2)

Dalam ayat lain dikatakan,

“… dan tiada sehelai daun pun yang gugur melainkan Dia mengetahuinya (pula)....” (al-An’aam: 59)









p/s : credit to DR. korox

2 comments:

reYhaN ^.~ said...

eh tibo2 ntah gane aku g usha mu nye blog.... ha 3 xsngka rupenye mc lin..... hak3 woorr da pndai mandikan mayat...wa slaute sama lu... ^^ ala.... penh bce post mu tyme dok jiwa th.... xlash rupenya...steady steady ^^

haii nurse cantik :)

reYhaN ^.~ said...

and aku bru perasn..credit to doctor korox.. hahaha

ayat kat ats tuh ke... nice one mc lin :)